VELKOMMEN TIL ZONTA TRONDHEIM

NAVIGERING PÅ NETTSIDEN MED MOBIL ELLER NETTBRETT?
Hold telefon og brett vertikalt. Klikk på boksen Primary Menu,  øverst til høyre, eller på rødt felt, da kan du  utforske de ulike fanene. 

ZONTA er en internasjonal organisasjon som har som formål å støtte kvinners sak over hele verden.
Organisasjonen har 29 000 medlemmer i 66 land. Vår primære oppgave er å støtte flere internasjonale prosjekt for likestilling og menneskerettigheter, som i særlig grad angår kvinner, deres helse og utdanning, å avskaffe kjønnsbasert vold, barneekteskap og menneskehandel. Les mer på om dette på siden Våre prosjekter. 

Gjennom det lokale arbeidet og klubbmøter får medlemmer av Zonta mulighet til å møte kvinner med forskjellig bakgrunn og erfaring, få et fellesskap med kvinner med samme interesser og engasjement. Vi vil gjøre noe for andre – hjelpe sårbare kvinner som lever under vanskelige kår– gjennom å støtte Zontas bistandsprosjekter lokalt og globalt. Da får vi også mulighet for å delta i og bli inspirert av interessante møter og diskusjoner om forskjellige tema.

Klubben i Trondheim har rundt 30 medlemmer som representerer et bredt utvalg av kvinner med forskjellige utdannelser og jobber. Les om klubben på siden FAKTA.

Mangfoldigheten gir oss et inspirerende samvær og givende samtaler og gjør oss samtidig i stand til å utvikle en rekke spennende møter og arrangementer, slik at vi kan bidra til å styrker kvinners muligheter og rettigheter lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

Vi møtes en gang i måneden fra september til juni til interessante foredrag, samvær og planlegging av våre ulike arrangementer og prosjekter. Vi arrangerer loppemarked og andre aktiviteter for å skaffe penger til prosjektene. Vi holder åpne møter for å informere og Zontas hjertesaker. Se vårt møteprogram på siden AKTIVITETER. Vi støtter lokale tiltak som fremmer kvinners sak, som 8 mars og FN- dagen mot vold mot kvinner, 25 november. Vi deltar på Zontas landsmøter, distriktsmøter og conventions (verdenskongresser) og treffer mennesker fra hele verden som jobber for samme sak. Se siden FLERE AKTIVITETER. Vi arbeider alle sammen i ulike klubbkomiteer og tar på oss verv i organisasjonen.

Med medlemskap i Zonta  får du et nasjonalt og internasjonalt nettverk. Når du tar på deg verv i styre eller komite utvikler du deg  personlig og profesjonelt  Og ikke minst lærer du å kjenne spennende mennesker over hele verden, i et morsomt og inspirerende samvær. 

Er du interessert, vil vite mer, ta kontakt med

Eva Ohm

 

 

ZONTA 100 ÅR
UTSTILLING OG ÅPENT MØTE

Utstillingen åpner på Lyholmbiblioteket; NTNU Kalvskinnet 6. november klokka 11.30 av Astrid Grude Eikseth.
7.-30. november står utstillingen i foajeen på Hovebiblioteket i Trondheim.

Åpent møte holdes i Rådhussalen, Hovedbiblioteket 30. november
klokka 13 – 15.

Tema for møtet er «Ending Child Marriage» som er et av Zontas internasjonale prosjekt.
Christina R. Bergquist, svensk styremedlem i Zonta International vil innlede,
etterfulgt av panelsamtale, med visepolitimester Marit Fostervoll og forfatter Alice Escobar.
Kunstnerisk og lett servering.

Internasjonalt stipend

I forbindelse med  Zonta internationals 100 års jubileum deles det ut stipender til veldedighetsorganisasjoner som 
bidrar til å bedre kvinners/jenters kår lokalt. Se lenke her: Centennial Grants

Trondheim Zonta klubb støtter disse internasjonale prosjektene:

Hånd-i-hånd:  Støtte til flyktninger i Jordan

Stoppe barneekteskap i 12 land

Fremme jenters skolegang i Madagaskar