AKTIVITETER

ÅPENT MØTE 12. FEBRUAR 2019

Det åpne møtet var en stor suksess, meget stort oppmøte og svært interessante foredrag.

Christina Bergqvist, styremedlem i Zonta International, hadde tatt turen over fjellet fra Sundsvall der hun bor for å fortelle om hvordan Zonta, som har en sterk stemme i FN, arbeider med saker som skal forhindre vold mot kvinner og fremme likestilling, blant annet bekjempe praksis med barnebruder og fødselsskader som fistula.

Det var mange som hadde møtt opp.  En god del av disse ble inspirert av Christinas engasjement og ønsker å lære å kjenne Zonta og Trondheimsklubben bedre. 

Fiffi Ndiria Mukwege Namunga som til daglig jobber i Intergrerings- og mangfolds-direktoratet, IMDI Midt, her i Trondheim, fortalte om arbeidet til sin bror, nobelprisvinneren Denis Mukwege; Hvordan han bekjemper voldtekt av kvinner som krigsforbrytelse og om hvilke forhold han arbeider under, og hvordan utsatte og skadede kvinner hjelpes til å komme videre i livene sine.

Asai Al Matni, vokalist og Samer Zarka som spiller oud, hadde kunstnerisk innslag.


 

RIGA ZONTA 25 ÅR

Liv Hembre og Kari Elisabeth Paulsen  fra Trondheim Zonta klubb deltok på Riga Zonta sitt 25 års jubileum 21.-23. september. Vi ble veldig godt mottatt, det var et storslagent program i 3 dager og vi traff mange hyggelige og interessante «Zontians» fra flere land. Riga tilhører Zontas distrikt 21, sammen med Sverige.

Iveta Ribena var vår strålende vertinne under hele oppholdet. Bak titter Lita Gavare fram.


LANDSMØTE I SAUDA

Vi var 8 fra Trondheim Zonta som deltok på landsmøtet i Sauda i september. Klubben i Sauda hadde ordnet et flott program med interessante foredrag og turer til mange av Saudas severdigheter. Et sted med mye historie og engasjerte Zontianere!

Saudaklubben ønsker velkommen

Maria Østergaard fra Danmark holdt et inspirerende foredrag om Zontas visjoner.

Delegasjonen fra Trondheim