NYHETER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Minneord om Guri Grønflaten

Det var med stor sorg og vemod at vi mottok budskapet om at vår kjære Zonta-venninne Guri hadde gått bort. Guri var med i det første styret Trondheim Zonta 2 i 1986. Hun var da klubbens første president.

Hun var viktig for klubben i denne oppstartsfasen – med sin grundighet, kompetanse og vennlige framferd. Alle likte henne, og verdsatte den flotte jobben som hun utførte.

Samtidig som Guri gjorde et enestående arbeid for Zonta i Trondheim, hadde hun hatt blikket rettet utover. I 1992 representerte hun Zonta Norge, som observatør i FN. Hun var også i en periode områdeleder i Zonta Norge. Dette betydde mange reiser, både i inn- og utland.

Hun var meget interessert i kunst og kultur, og hun malte selv bilder. Hun stilte ut bilder blant annet i Feministhuset i Trondheim og i Olavskvartalet sammen med andre Zontasøstre. Guri viste fine malerier med en spennende koloritt. Hun malte gjerne i Spania, noe som også påvirket utviklingen av hennes personlige billeduttrykk

I en periode var hun også styreleder i Nordenfjeldske kunstindustrimuseum, og gjorde en viktig jobb der. Dette var i en krevende periode med sammenslåing av en rekke museer i Sør-Trøndelag.

Guri var et utrolig varmt og positivt menneske. Hun hadde alltid et vennlig smil og en hyggelig kommentar. Hun var ei trofast venninne, og hun var glad i og stolt av familien sin.                                                            

Hun vil bli dypt savnet.

Trondheim April 2022

Randi Lium